LÁNCSZEM Szolgáltató és Szaktanácsadó Bt.
Tömör válasz egy terjedelmes problémára


Öthét egyesület - PINGVIN akció
Begyűjtés

Új begyűjtő partnerünk a GREEN PAPÍR Kft.
Bővebb információért kattintson ide!Palackzsugorítók a Takarítás Világnapján

A Takarítási Világnap alkalmából Újbuda Önkormányzata palackpréseket helyezett ki a hivatal több pontján is.
A cikk olvasásához kattintson ide!PET-palackokból épült vitorlás

Átszelte a Csendes-óceánt a PET-palackokból épült vitorlás.
A cikk olvasásához kattintson ide!Szelektív gyűjtés Orosházán

A cikk olvasásához kattintson ide!Twitter

Mától a Twitteren (www.twitter.com) is elérhetőek vagyunk (@lancszem fiók)! Kérdéseikre ott azonnali választ adunk!Új viszonteladónk

Tömörítőink már Tatabányán is kaphatók a MOS-T Nagykereskedésben!ZÖLD FORRÁS pályázat

A környezetvédelmi minisztérium kiírta a 2010. évi "Zöld Forrás" pályázati felhívását a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött társadalmi szervezetek környezet- és természetvédelmi célú programjainak támogatására!

Pályázatok benyújtásának határideje: 2010. február 19.

Pályázzanak Önök is készülékeinkre!Hargita Népe - 2009.12.09

Környezettudatosságra nevelő program indult Hargita és Kovászna megyében

Tízezer diák „zöldül" negyvenhét iskolában

Zöld iskola néven környezettudatos magatartásra nevelő programot indított a székelyudvarhelyi TRE-F egyesület. A fél évig tartó, nagyszabású zöld akcióban hatvannál több Hargita és Kovászna megyei település, és tízezer diák vesz részt.

Te is felelős vagy a jövőért! – ez a mottója annak a környezetvédelemre nevelő programnak, amelyet az udvarhelyi TRE-F egyesület indított útjára. Az ősszel alapított, „friss" egyesület a Zöld iskola nevű kezdeményezésről tegnap számolt be a nyilvánosság előtt a Móra Ferenc Általános Iskola dísztermében az alapítók – Sebestyén Kinga, Bíró Enikő és Miklós Erika –, a programban részt vevő udvarhelyi általános iskolák képviselőinek, valamint az azt felkaroló zöld és civil egyesületek vezetőinek jelenlétében.

Sebestyén Kinga szerint a nagyszabású környezetvédelmi akcióba 66 települést és 47 Hargita, illetve két Kovászna megyei tanintézmény 5–8. osztályos tanulóit, több mint tízezer diákot sikerült bevonni. Hat hónapig tart a program, 2010. június 5-én, a Nemzetközi Környezetvédelmi Világnapon egy Udvarhelyen szervezett rendezvénnyel ér véget. A fél év alatt a tanulóknak és az őket irányító pedagógusoknak rengeteg feladatuk lesz. Jeleskedhetnek a hulladék – pillepalack, alumínium és papír – szelektív gyűjtésében, de az iskolákban megalakult Zöld csoportok egymással is versenyre kelnek: egy elméleti, egy kreatív és egy környezetvédelmi feladat megoldása vár rájuk. A legtöbb pontot összegyűjtő csoportokat a zárórendezvényen jutalmazzák, és minden résztvevőnek egy közös, csoportos kirándulás lesz a jutalma.

A Zöld iskola programban részt vevő tanintézmények ajándékot is kapnak az őket támogató polgármesteri hivataloktól: egy elmés préselő szerkezetet, amellyel a begyűjtött pillepalackok térfogata 1/8-ra zsugorítható. Az összepréselt palackokat az iskolások az ingyenesen kapott szemeteszsákok–ba gyűjtik majd, a hulladékot – szintén bérmentve – havonta szállítja el a Solaris és az AVE Hargita hulladékgazdálkodási vállalat. A gyűjtés nem „erőszakos" – hangsúlyozták a szervezők, de megéri minél több palackot „zsugorítani", mert a szelektív gyűjtésnek anyagi haszna is van, amelyből az iskolák is részesülnek.

A programban az udvarhelyszéki iskoláknak Ambrus László, az Agora Fenntartható és Fejlesztési Munkacsoport elnöke, a csík- és gyergyószéki intézményekben Csonta László, a Zöld SzékelyFöld Egyesület vezetője nyújt segítséget, a tusnádfürdői, kászoni és Kovászna megyei iskolákat pedig az ACCENT vezetője, Pilbáth Attila koordinálja.

Birtalan József megyemenedzser ígérete szerint a kezdeményezést a későbbiekben Hargita Megye Tanácsa is pártolni fogja, de támogatóként jelentkezett már 25 helyi önkormányzat és több civil szervezet is.
Pályázat - Szelektív Panel 2009


Kiíró : Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata

A sikeresen pályázó XI. kerületi társasházak, lakószövetkezetek számára az önkormányzat támogatást nyújt a lakóépületeken belül szelektíven gyűjtött hulladék tárolására alkalmas gyűjtőedények, palacktömörítő berendezések beruházási költségére, továbbá a szelektíven gyűjtött hulladék egy éves elszállítási díjára.

A támogatás vissza nem térítendő, az elszámolható költségekre vonatkozóan a támogatás maximális aránya 100%, felső határa 120.000 Ft lépcsőházanként.

A pályázat beérkezési határideje: 2009. november 6. 12 óra.

A pályázatról bővebben a következő linkre kattintva olvashat: http://www.ujbuda.hu/payazat.reszlet.php?id=308


Pályázzon PP 2500 Kombi, vagy PP 2500 Kombi VB készülékünkre!PET-palackokból mentek nyaralni

A környezetbarát nagycsaládosok palackokkal is licitálhattak a velencei-to.com-on, ahol a tó körül kínált szállásokra és szolgáltatásokra tehették meg tétjeiket.Szelektív hulladékgyűjtés kicsiknek és nagyoknak

Új módszerek óvodától a panelig

ÚJBUDA újság XIX. évfolyam 12. számHogyan készült? A műanyag palackok, edények.

A videó megtekintéséhez kattintson ide!PET újrahasznosítás

A videó megtekintéséhez kattintson ide!Mától nem kell aggódni a hulladéklerakók miatt

A lakossági hulladékot csütörtöktől kizárólag a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő hulladéklerakókban lehet elhelyezni, míg az emberi egészségre és a környezetre is ártalmas szeméttelepeket be kell zárni az Európai Unió szemétgazdálkodási irányelveivel összhangban.Brutális emelés: 50 %-kal is drágulhat a szemétszállítás

Július 15-ig minden olyan hazai hulladéklerakó bezár, amelyik nem felel meg az uniós előírásoknak. Ettől a lakossági szemétszállítási díjak brutálisan, akár 20 - 50 %-kal is megemelkedhetnek.Többet kell fizetni a szemét-szállításért több száz településen

Az indok,hogy bezár 135 olyan kistérségi hulladéklerakó, amely nem felel meg az uniós előírásoknak - írja a Népszabadság.Minden második magyar szelektálva gyűjt szemetet?

A GfK és a TÁRKI közös felmérése szerint a magyar lakosságnak csupán 38 százalékát érdekli a környezetvédelem, és 45 százalékuk gyűjtött valaha is szelektíven hulladékot.Jó ügy követe a KÖVET

BIOKOSÁR 2009. május-júniusMűanyaggyűjtés otthon

Mit dobhatunk a szelektív sárga konténerbe, és mi az, amit semmiképpen ne dobjunk bele?Vásároljon újrahasznosított anyagokból készült termékeket!

Az újrafelhasználás (recycling) egyik módja, ha újrahasznosított anyagokból készült termékeket vásárol. Az újrahasznosítással egyrészt energiát takarítunk meg, másrészt csökkentjük a környezet terhelését, hiszen nem kell ismét elsődleges nyersanyagot felhasználni, a szelektíven gyűjtött hulladék pedig nem kerül a lerakókra.
Jól gyűjtött az ÖKO-Pannon

Kitart a lakossági szelektív hulladékgyűjtés mellett a koordináló szervezet

HULLADÉKsors X. évfolyam 4. számHegymenetben az Öko-Pack Kht.

Idén is 9 helyszínen mutatkozik be a "Hulladékból termék" kiállítás

HULLADÉKsors X. évfolyam 4. számJól startolt az EKO-PUNKT

A megbízhatóságra és szakértelemre helyezi a hangsúly a koordináló szervezet

HULLADÉKsors X. évfolyam 4. számGreenexpo 2009 környezetvédelmi kiállítás és vásár

2009-ben március 13-15. között rendezzük kiállításunkat a Papp László Budapest Sportarénában.

Évről-évre egyre többen fordulnak a környezetbarát technológiák felé, a világ változik, és ha a környezettudatos gondolkodás szempontjából nézzük, szerencsére jó irányba.
Az érdeklődés fokozódása hívta életre a Greenexpo-t, amely Magyarország egyetlen lakosságnak szóló környezetvédelmi kiállítása és vására. Célunk, hogy bemutassuk, és az egyre szélesebb célcsoporttal megismertessük azokat az új környezetbarát termékeket és technológiai újdonságokat, amelyekkel mindennapjaikban is tudatosan óvhatják környezetüket.Visszaváltják az eldobható PET-palackokat és alumínium dobozokat

Visszaváltják az eldobható PET palackokat és alumínium dobozokat az egyik nagy magyarországi hipermarket-lánc üzleteiben.

Szabó Imre miniszter a TESCO-nak egy mechanikus tömörítőt (PP 2500 Kombi VB-t) adott, mellyel a PET-palackok, a fém italdobozok, és az italos kartonok is tömöríthetőek. (lásd: Fotógaléria!)Összegyűjtik a környezettudatos ötleteket

A cikk olvasásához kérem, kattintson ide!Hulladékgazdálkodási irányelv: kötelező újrahasznosítás és újrafeldolg

A cikk olvasásához kérem, kattintson ide!Sikeres szemléletformálás

A cikk olvasásához kérem, kattintson ide!Pillepalackra épült trópusi sziget

A cikk olvasásához kérem, kattintson ide!Hagyó köszönetet mond a környezettudatosan élőknek

A cikk olvasásához kérem, kattintson ide!Világos és sötét zöldek: környezetvédelem, okosan

A cikk olvasásához kérem, kattintson ide!Sztárok szemétben

A cikk olvasásához kérem, kattintson ide!Hulladékok szelektíven - Sárvárott

A cikk olvasásához kérem, kattintson ide!Elektromos palackzsugorítás helyett

A cikk olvasásához kérem, kattintson ide!Pénzzel ösztönzik a szelektív gyűjtést

A cikk olvasásához kérem, kattintson ide!PET-palackok előállítása visszagyűjtött PET felhasználásával

A PET-palackok előállítása visszagyűjtött PET felhasználásával c. cikk teljes terjedelemben a Műanyag- és Gumiipari Évkönyv 2008-as számában olvasható, melynek szerzői Horváth Imre okl. vegyészmérnök, csomagolás technológus mérnök, valamint Kemény Zsolt okl. vegyészmérnök, intézetvezető a BUNGLE Zrt. Kutatóintézet munkatársai
LÁNCSZEM Bt. - 1214 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 195-197. 15C csarnok, Tel.: 0036-20-3883259